Referensobjekt

Nedan ser du ut ett urval av våra referenser, vi har genom åren genomfört ett stort antal byggprojekt där vi antingen haft helhetsansvaret eller varit en samarbetspartner. Har du frågor kring våra referenser så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kv. England, Norrtälje

I Norrtälje bygger Roslagens Byggnadsentreprenad AB parhus med frånluftsvärmepumpar. Alig levererar material och tjänster till 14st parhus. Man skriver så här om projektet: ”I Solbacka… Läs mer

I Norrtälje bygger Roslagens Byggnadsentreprenad AB parhus med frånluftsvärmepumpar. Alig levererar material och tjänster till 14st parhus.

Man skriver så här om projektet:

”I Solbacka Strand, Norrtälje utvecklar vi nu nästa parhusområde – Kvarteret England. England kommer att bestå av 14 parhus i två plan där arkitekten har inspirerats av den engelska byggnadstraditionen. Detta tillsammans med trendiga material och en rejäl takhöjd på övervåningen som sätter karaktären. Välj mellan 120 eller 130 kvadratmeter. Alla om 5 rum och kök med två badrum, separat tvättstuga, dubbla uteplatser, balkong och alla hus får sin egen gräsmatta – perfekt för barn med spring i benen. På ovanvåningen hittar du tre sovrum, ett allrum och två praktiska klädkammare för gott om förvaring av vinterkläder, hockeyutrustning och julpynt.”

Läs mer om projektet här: https://www.hemrik.se/projekt/england/

 

Vallbyn i Fjärås

I småstadsidyllen Fjärås Bygger Derome Bostad AB 14 st kedjehus med frånluftsvärmepumpar. Alig levererar. Projektet Vallbyn presenteras så här: ”Mellan hav och sjö i småstadsidyllen… Läs mer

I småstadsidyllen Fjärås Bygger Derome Bostad AB 14 st kedjehus med frånluftsvärmepumpar. Alig levererar.

Projektet Vallbyn presenteras så här:

”Mellan hav och sjö i småstadsidyllen Fjärås ska Vallbyn bli ett familjärt och modernt bostadsområde. I Vallbyn planerar vi för nyproduktion av ca 150 bostäder. Villor och kedjehus samsas med bostadsrätter, hyreslägenheter och seniorboende. Grönområden blandar upp bebyggelsen och gårdsgator skapar en småskalig bykänsla.”

Läs mer här: https://www.deromebostad.se/sok-bostad/projekt/vallbyn

 

Skolsta 1 i Grillby

I Skolsta utanför Enköping har Hallbergshus AB byggt 16 st hyresrätter med behaglig och energieffektiv FTX-ventilation från Alig. Läs mer här: https://hallbergshus.se/referenser/skolsta-1/

I Skolsta utanför Enköping har Hallbergshus AB byggt 16 st hyresrätter med behaglig och energieffektiv FTX-ventilation från Alig.

Läs mer här: https://hallbergshus.se/referenser/skolsta-1/

Polarbjörnen i Fjugesta

37st radhus med FTX-ventilation från Alig har byggts i Fjugesta. Kunden är Lekebergs Måleri & Entreprenad AB. Läs mer om bostäderna här: https://www.lekebergsmaleri.se/project/polarbjornen/  

37st radhus med FTX-ventilation från Alig har byggts i Fjugesta. Kunden är Lekebergs Måleri & Entreprenad AB.

Läs mer om bostäderna här: https://www.lekebergsmaleri.se/project/polarbjornen/

 

Brf Lindhagen 1 -Lindbacken, Uppsala

Ytterligare ett projekt från vår kund Byggmäster som bygger 22st radhus i Uppsala. Ventilation från Alig. Läs mer om projektet hos Riksmäklaren Här skriver man så… Läs mer

Ytterligare ett projekt från vår kund Byggmäster som bygger 22st radhus i Uppsala. Ventilation från Alig.

Läs mer om projektet hos Riksmäklaren

Här skriver man så här om projektet:

”Drömmer du om ett radhus med hög standard där allt är nytt, fräscht och modernt? Här bor man smart och bekvämt på 133 kvm fördelat på tvåplan med uteplatser och egen trädgård.”

  Brf Englandshusen -Lindbacken, Uppsala

  Vår kund Byggmäster gör skäl för sitt namn och bygger 23st stenhus i Lindbacken, Uppsala. Läs mer om projektet hos Riksmäklaren Här skriver man så… Läs mer

  Vår kund Byggmäster gör skäl för sitt namn och bygger 23st stenhus i Lindbacken, Uppsala.

  Läs mer om projektet hos Riksmäklaren

  Här skriver man så här om projektet:

  ”Brf Englandshusen består av 23 st stilfulla radhus i sten med exklusiva och smakfulla materialval. Här bor du trivsamt i en lugn miljö med finplanerad trädgård och med naturen som bakgård. Husen är i två rymliga plan och har dessutom ett inrett vindsplan med utgång till en stor terrass. Genomgående med mycket hög och genomtänkt standard både när det gäller materialval och övrig utrustning.”

  Höllviken ”Vita stränder”

  I skånska Höllviken bygger Modular AB 28st toppmoderna bostäder, vackert arkitektritade för att smälta in i naturen. Med ventilationslösningar från Alig. Så här beskrivs projektet… Läs mer

  I skånska Höllviken bygger Modular AB 28st toppmoderna bostäder, vackert arkitektritade för att smälta in i naturen. Med ventilationslösningar från Alig. Så här beskrivs projektet på hemsidan www.vitastrander.se

  ”Brf Vita Stränder kommer att präglas av en arkitektur som omfamnar natur och hav i material och färgval och som helt smälter in i kontakten med havet och strandskogen. White Arkitekter har skapat ett boende som blir helt unikt på Näset med ljusa, välplanerade lägenheter utrustade med kvalité och en marin känsla som matchar det havsnära läget.”

  Film :

  https://www.youtube.com/watch?v=MKoQbR8d_-o

  Grupphus Flerbostadsområde brf Rubinäpplet

  I Göingegården bygger Derome Mark & Bostad 18st bostadsrätter fördelat på 6 våningsplan som tillsammans bildar brf Rubinäpplet. Naturnära boende med fantastisk utsikt mot havet och… Läs mer

  I Göingegården bygger Derome Mark & Bostad 18st bostadsrätter fördelat på 6 våningsplan som tillsammans bildar brf Rubinäpplet. Naturnära boende med fantastisk utsikt mot havet och Göingegårdens vackra landskap.

  Alig levererar ännu en gång ventilationslösningar till ett modernt och vackert boende i Varberg.

  Från Deromes hemsida om projektet:

  ”Huset som även kallas ”Möjligheternas hus” erbjuder ett stort utbud av lägenhetsalternativ baserat på tre olika storlekar. För boende på markplan erbjuds ett inglasat uterum samt uteplats och egen täppa. Lägenheterna över markplan har varsin härlig inglasad balkong som blir ett skönt uterum för umgänge större delen av året. Självklart finns det hiss i huset och till varje lägenhet finns gott om förvaring. Dessutom får varje lägenhet en egen odlingslott, där du själv kan välja att odla grönsaker, blommor eller precis vad du vill! Du har också tillgång till en gemensam grillplats och boulebana – allt för din bekvämlighet och trivsel.”

  Nytt asylboende med ventilation från Alig Ventilation

  Asylboendet i Surahammars herrgård expanderar och Alig Ventilation AB levererar ventilationslösningen till nya byggnader. Vår kund är Sveriges ledande omsorgsföretag Attendo. Behovet av asylboenden har ökat kraftigt. Flaskhalsen är oftast… Läs mer

  Asylboendet i Surahammars herrgård expanderar och Alig Ventilation AB levererar ventilationslösningen till nya byggnader. Vår kund är Sveriges ledande omsorgsföretag Attendo.

  Behovet av asylboenden har ökat kraftigt. Flaskhalsen är oftast att snabbt få fram bra boenden till familjer som behöver hjälp och trygghet. På Alig kan vi bistå med snabba lösningar och leveranser av ventilationsprodukter när byggnader skall modifieras eller nyproduceras för asylboende.

  Om Asylboendet, från Attendos hemsida: ”Asylboendet inryms i en gammal herrgårdsfastighet bestående av 15 byggnader varav 8 st innehåller ca 40 bostadsrum om totalt 150 platser. Området har stora grönområden vilket sommartid inbjuder till olika utomhusaktiviteter. Boendet tar emot vuxna och barnfamiljer som placeras hos oss under sin asylprocess. Vi arbetar på uppdrag av Migrationsverket som placerar och ombesörjer in- och utflyttningar från boendet. Vårt uppdrag är att erbjuda mat och husrum till de asylsökande.”

  • Byggår: 2015
  • Kund: Attendo
  • Ort: Surahammar

  Bostadsrätter i vackra Träslövsläge

  I Sönnemarksområdet i vackra Träslövsläge byggs tio stycken bostadsrätter för inflyttning under hösten. Här kommer ventilationen från Alig.

  I Sönnemarksområdet i vackra Träslövsläge byggs tio stycken bostadsrätter för inflyttning under hösten. Här kommer ventilationen från Alig.