Referensobjekt

Nedan ser du ut ett urval av våra referenser, vi har genom åren genomfört ett stort antal byggprojekt där vi antingen haft helhetsansvaret eller varit en samarbetspartner. Har du frågor kring våra referenser så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Brf Englandshusen -Lindbacken, Uppsala

Vår kund Byggmäster gör skäl för sitt namn och bygger 23st stenhus i Lindbacken, Uppsala. Läs mer om projektet hos Riksmäklaren Här skriver man så… Läs mer

Vår kund Byggmäster gör skäl för sitt namn och bygger 23st stenhus i Lindbacken, Uppsala.

Läs mer om projektet hos Riksmäklaren

Här skriver man så här om projektet:

”Brf Englandshusen består av 23 st stilfulla radhus i sten med exklusiva och smakfulla materialval. Här bor du trivsamt i en lugn miljö med finplanerad trädgård och med naturen som bakgård. Husen är i två rymliga plan och har dessutom ett inrett vindsplan med utgång till en stor terrass. Genomgående med mycket hög och genomtänkt standard både när det gäller materialval och övrig utrustning.”

Höllviken ”Vita stränder”

I skånska Höllviken bygger Modular AB 28st toppmoderna bostäder, vackert arkitektritade för att smälta in i naturen. Med ventilationslösningar från Alig. Så här beskrivs projektet… Läs mer

I skånska Höllviken bygger Modular AB 28st toppmoderna bostäder, vackert arkitektritade för att smälta in i naturen. Med ventilationslösningar från Alig. Så här beskrivs projektet på hemsidan www.vitastrander.se

”Brf Vita Stränder kommer att präglas av en arkitektur som omfamnar natur och hav i material och färgval och som helt smälter in i kontakten med havet och strandskogen. White Arkitekter har skapat ett boende som blir helt unikt på Näset med ljusa, välplanerade lägenheter utrustade med kvalité och en marin känsla som matchar det havsnära läget.”

Film :

https://www.youtube.com/watch?v=MKoQbR8d_-o

Grupphus Flerbostadsområde brf Rubinäpplet

I Göingegården bygger Derome Mark & Bostad 18st bostadsrätter fördelat på 6 våningsplan som tillsammans bildar brf Rubinäpplet. Naturnära boende med fantastisk utsikt mot havet och… Läs mer

I Göingegården bygger Derome Mark & Bostad 18st bostadsrätter fördelat på 6 våningsplan som tillsammans bildar brf Rubinäpplet. Naturnära boende med fantastisk utsikt mot havet och Göingegårdens vackra landskap.

Alig levererar ännu en gång ventilationslösningar till ett modernt och vackert boende i Varberg.

Från Deromes hemsida om projektet:

”Huset som även kallas ”Möjligheternas hus” erbjuder ett stort utbud av lägenhetsalternativ baserat på tre olika storlekar. För boende på markplan erbjuds ett inglasat uterum samt uteplats och egen täppa. Lägenheterna över markplan har varsin härlig inglasad balkong som blir ett skönt uterum för umgänge större delen av året. Självklart finns det hiss i huset och till varje lägenhet finns gott om förvaring. Dessutom får varje lägenhet en egen odlingslott, där du själv kan välja att odla grönsaker, blommor eller precis vad du vill! Du har också tillgång till en gemensam grillplats och boulebana – allt för din bekvämlighet och trivsel.”

Nytt asylboende med ventilation från Alig Ventilation

Asylboendet i Surahammars herrgård expanderar och Alig Ventilation AB levererar ventilationslösningen till nya byggnader. Vår kund är Sveriges ledande omsorgsföretag Attendo. Behovet av asylboenden har ökat kraftigt. Flaskhalsen är oftast… Läs mer

Asylboendet i Surahammars herrgård expanderar och Alig Ventilation AB levererar ventilationslösningen till nya byggnader. Vår kund är Sveriges ledande omsorgsföretag Attendo.

Behovet av asylboenden har ökat kraftigt. Flaskhalsen är oftast att snabbt få fram bra boenden till familjer som behöver hjälp och trygghet. På Alig kan vi bistå med snabba lösningar och leveranser av ventilationsprodukter när byggnader skall modifieras eller nyproduceras för asylboende.

Om Asylboendet, från Attendos hemsida: ”Asylboendet inryms i en gammal herrgårdsfastighet bestående av 15 byggnader varav 8 st innehåller ca 40 bostadsrum om totalt 150 platser. Området har stora grönområden vilket sommartid inbjuder till olika utomhusaktiviteter. Boendet tar emot vuxna och barnfamiljer som placeras hos oss under sin asylprocess. Vi arbetar på uppdrag av Migrationsverket som placerar och ombesörjer in- och utflyttningar från boendet. Vårt uppdrag är att erbjuda mat och husrum till de asylsökande.”

 • Byggår: 2015
 • Kund: Attendo
 • Ort: Surahammar

Bostadsrätter i vackra Träslövsläge

I Sönnemarksområdet i vackra Träslövsläge byggs tio stycken bostadsrätter för inflyttning under hösten. Här kommer ventilationen från Alig.

I Sönnemarksområdet i vackra Träslövsläge byggs tio stycken bostadsrätter för inflyttning under hösten. Här kommer ventilationen från Alig.

Kyrka blir moderna bostäder

Mitt i centrala Malmö pågår ett spännande renoveringsprojekt. En kyrka skall bli moderna bostäder. Sex stycken exklusiva tvåplanslägenheter byggs i den gamla frikyrkobyggnaden. Alig konstruerar och levererar FTX-ventilation… Läs mer

Mitt i centrala Malmö pågår ett spännande renoveringsprojekt. En kyrka skall bli moderna bostäder. Sex stycken exklusiva tvåplanslägenheter byggs i den gamla frikyrkobyggnaden. Alig konstruerar och levererar FTX-ventilation till projektet.

 • Byggår: 2014
 • Kund: BoBra Norden AB
 • Ort: Malmö

Äldre hus blir extremt energisnålt

Alig Ventilation levererar ventilationslösningen till ett spännande projekt där ett äldre hus skall renoveras för att bli extremt energieffektivt. Huset renoveras enligt renZERO™-konceptet för att… Läs mer

Alig Ventilation levererar ventilationslösningen till ett spännande projekt där ett äldre hus skall renoveras för att bli extremt energieffektivt.

Huset renoveras enligt renZERO™-konceptet för att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt bli energisnålt.

Så här skriver man bl.a. på projektets hemsida (http://www.renzero.se)

”renZERO™-konceptet är utvecklat i ett samarbete mellan ett antal ledande aktörer på den nordiska byggmarknaden för att ge en möjlighet att renovera befintliga byggnader så att de möter morgondagens krav på nära-nollenergibyggnad.

Konceptet är i första hand utvecklat för mindre byggnader med upp till två våningar och består av flera viktiga delar; täthet, isolering, fönster, dörrar samt värme- och ventilationsanläggning. För att minska energianvändningen till nära-noll ställs krav på alla delar vid en renovering.”

 • Byggår: 1945
 • Kund: Nibe/Paroc
 • Ort: Skarpnäck

Riksten Friluftsstad, Tullinge

Under 2013 levererar vi ventilationsmaterial till småhusområdet Rikstens Friluftsstad i Tullinge. Här har Veidekke bostad i samarbete med Myresjöhus byggt 54st moderna bostäder i naturnära miljö.

Under 2013 levererar vi ventilationsmaterial till småhusområdet Rikstens Friluftsstad i Tullinge. Här har Veidekke bostad i samarbete med Myresjöhus byggt 54st moderna bostäder i naturnära miljö.

 • Byggår: 2013
 • Kund: Veidekke bostad
 • Ort: Tullinge

Grupphus Flerbostadsområde Brf Klaräpplet

Alig har levererat ritningar, ventilationskonstruktioner och material till 12 bostadsrätter hos Göingegårdens bostadsrättförening Klaräpplet i Varberg. Flerbostadsområdet ligger norr om Varberg  med närheten till havet och staden ger… Läs mer

Alig har levererat ritningar, ventilationskonstruktioner och material till 12 bostadsrätter hos Göingegårdens bostadsrättförening Klaräpplet i Varberg. Flerbostadsområdet ligger norr om Varberg  med närheten till havet och staden ger bostadsområdet de bästa förutsättningarna för en plats att trivas på.

 • Byggår: 2012-2013
 • Kund: Derome Varberg
 • Ort: Varberg

Justineborgs förskola i Bromma

Justineborgs förskola drivs som ett föräldrakooperativ. Här har Alig levererat ritningar/konstruktion, material samt injustering/OVK av en större ventilationsanläggning.

Justineborgs förskola drivs som ett föräldrakooperativ. Här har Alig levererat ritningar/konstruktion, material samt injustering/OVK av en större ventilationsanläggning.

 • Byggår: 2013
 • Kund: Justineborg Ekonomisk Förening
 • Ort: Bromma