Referensobjekt

Nedan ser du ut ett urval av våra referenser, vi har genom åren genomfört ett stort antal byggprojekt där vi antingen haft helhetsansvaret eller varit en samarbetspartner. Har du frågor kring våra referenser så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Äldre hus blir extremt energisnålt

Alig Ventilation levererar ventilationslösningen till ett spännande projekt där ett äldre hus skall renoveras för att bli extremt energieffektivt. Huset renoveras enligt renZERO™-konceptet för att… Läs mer

Alig Ventilation levererar ventilationslösningen till ett spännande projekt där ett äldre hus skall renoveras för att bli extremt energieffektivt.

Huset renoveras enligt renZERO™-konceptet för att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt bli energisnålt.

Så här skriver man bl.a. på projektets hemsida (http://www.renzero.se)

”renZERO™-konceptet är utvecklat i ett samarbete mellan ett antal ledande aktörer på den nordiska byggmarknaden för att ge en möjlighet att renovera befintliga byggnader så att de möter morgondagens krav på nära-nollenergibyggnad.

Konceptet är i första hand utvecklat för mindre byggnader med upp till två våningar och består av flera viktiga delar; täthet, isolering, fönster, dörrar samt värme- och ventilationsanläggning. För att minska energianvändningen till nära-noll ställs krav på alla delar vid en renovering.”

  • Byggår: 1945
  • Kund: Nibe/Paroc
  • Ort: Skarpnäck

Passivhus Granbäck

Att bo i ett passivhus innebär inte att man gör avkall på komforten. Tanken är hela tiden att bygga ett så energisnålt man bara kan, men fortfarande ha alla de bekvämligheter som vi är vana vid. Läs mer

Stockholms första passivhus.

Vid byggnationen av Stockholms första passivhus leverarade vi på Alig allting gällande ventilationen. Allt från don till kompletta ritningar och material.

Att bo i ett passivhus innebär inte att man gör avkall på komforten. Tanken är hela tiden att bygga ett så energisnålt man bara kan, men fortfarande ha alla de bekvämligheter som vi är vana vid. Som ägare till ett passivt hus har du stora möjligheter att även minska den totala elförbrukning, dvs även varmvatten och hushållsel. Detta kan du göra genom att använda solpaneler, värmepump och extremt energisnåla LED belysningar.

Hos ventilationsbutiken.se köper du alla typer av produkter för ventilation och värmeåtervinning, Vi hjälper även till med konstruktioner och injustering. Du handlar på faktura och leverans sker direkt till önskad adress. Större ventilationsanläggningar kan offereras.